Az amerikai blogom sikere után úgy döntöttem, hogy ha tehetem, máskor is írásba foglalom élményeimet, tapasztalataimat hasonló utazásokkal kapcsolatban. Egyrészt egyfajta felüdítő nosztalgiaként, másrészt így a legkönnyebb beszámolni az élményekről minden érdeklődőnek, harmadrészt a net konzerválásával a későbbiekben is hasznos segítség, információforrás lehet másoknak.

Idén Édesapámékkal és egy másik családdal együtt Egyiptomba utaztunk, Hurghada-ba. 1 hét kis lazítás, pihenés, de persze a fontos látnivalók sem maradhattak ki, erről fog szólni a mostani blog. Nyilvánvalóan ez rövidebb lesz, mint az amerikai, hiszen kevésbé volt intenzív a program, de azért jó pár érdekességről meg kell itt is emlékezni.

Elsőként az utazásról, bár e téren nincs különösebb említeni való. A Best Reisen szervezte az utazást, a repülőút a Travel Service-szel történt. Ferihegyről (bocsánat, Liszt Ferencről) egyenesen Hurghada-ba repültünk, de a gép aztán továbbment még Sharm el-Sheikh-be is. A borongós hazai időjárásból fura érzés volt a napsütéses 30 fokba megérkezni, de mit mondjak, könnyen meg lehetett szokni... :)

Szállásunk a Palm Beach hotel-ben volt, Hurghada legészakibb nyúlványában, ahová busz szállította el az érkezőket. A hotel teljesen rendben volt, közvetlenül a tengerpart mellett feküdt, volt több saját medencéje is, és persze a névadó pálmafák sem hiányozhattak. Jó lehetőséget biztosított a pihenésre, napozásra, lazításra, a Dino Club pedig a kisebb gyerekek számára is folyamatos programokat biztosított.

A szállás all inclusive volt, ami azt jelentette, hogy egész nap akkor és annyit lehetett enni és inni, amennyit csak akartunk. Aki ismer, annak gondolom van sejtése arról, hogy mit jelent ez... :) Tapintatosan maradjunk abban, hogy minden valószínűség szerint egész jó arányban térült vissza a szállásköltség... :)
Ha már kaja-pia, ezekre szerintem nem lehetett panaszkodni. Reggeli, ebéd, vacsora svédasztalos, de a köztes időben illetve késő este is is lehetett könnyedebb ételeket fogyasztani. Volt itt minden, hideg és meleg ételek, saláták, édességek, péksütemények, zöldségek és gyümölcsök széles skálája. Bár a választék lényegében minden nap ugyanaz volt, a sokféleséggel azért mindig lehetett kombinálni, és minden nap volt pár spéci kínálat, ami mindezt feldobta.

Az italok terén a kávék, teák, vizek, szénsavas üdítők, koktélok, helyi italok (alkoholosak is) benne voltak az árban, csak az import italokért kellett külön fizetni. Szóval elég jól el lehetett így lenni, nem kétséges. A hotel maga is kínált olykor programokat, sportolási lehetőség, masszázs, zenés, műsorok, táncolás, egyiptomi folklór műsor, szóval e téren is mindenki megtalálhatta a kedvére valót.

A tengerpart ugyancsak kellemes volt, ideális a könnyed kikapcsolódáshoz, pancsoláshoz, úszkáláshoz. A szomszédos partszakaszon (ami elvileg nem tartozott a hotelhez, de gyakorlatilag igen, mert az ottani telek még nem volt beépítve) egy kellemes kis korallzátony is megtalálható volt, ahol nagyon jól lehetett snorkeling-ezni, nézegetni a víz alatti élővilágot. Egész sok és sokféle hallal lehetett itt találkozni, közvetlen közel úsztak az emberhez. Fantasztikus élmény volt tőlük karnyújtásnyira úszkálni, szinte megérinteni őket, követni a mozgásukat, gyönyörködni a tenger alatti korallzátony szépségében. Aki teheti (és persze tud úszni :) ), ne mulassza el a hasonló szépségeket.

Maga Hurghada egyébként nem különösebben izgalmas település. Nincs történelmi múltja, mivel gyakorlatilag csak a turizmus miatt épült. Megvannak azok a részek, amik a turistákat érdekelhetik (bazárok, halpiac, kikötő, mecsetek), egy körbejárást esetleg megér, de aztán ennyi.

Részletesebben az egyiptomi körülményekkel, emberekkel, kultúrával, stb. a következő bejegyzésben foglalkozom.

Címkék: hotel egyiptom tenger repülőút hurghada palm beach

A bejegyzés trackback címe:

https://amongstthecatacombs.blog.hu/api/trackback/id/tr974892309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása