Erre a témára külön bejegyzést szentelek, mert elég érdekfeszítő terület, és magam is sokat olvastam a témakörben. Előrebocsátom, hogy a mindez csak teória, senki nem mondta, hogy ez a kőbe vésett igazság, mindenki azt gondol, amit akar. Lehet akár komplett baromságnak, fantazmagóriának is tartani az egészet. Az érdekességet viszont az adja, hogy néhány elmélet kínzóan logikus választ mutat számos olyan megmagyarázhatatlan kérdésre, ókori rejtélyre, sőt Bibliában (és egyéb helyeken) leírt dolgokra, amelyekre a mai legmodernebb tudomány és technika, illetve a teológia sem tud választ adni, bizonyítani. És ez azért riasztóan elgondolkodtató...

Én magam erről az egészről Jim Marrs - Titkos Uralom című könyvében olvastam, de a neten is jelentős irodalma lelhető fel a témának. A bejegyzés végén ajánlok néhány linket az érdeklődőknek.

jm.jpg
Megpróbálom összefoglalni a főbb kérdéseket, fókuszálva azokra, amelyek Egyiptommal kapcsolatosak. Mert a részletekkel nyilván könyveket lehetne megtölteni.

Az elmélet alapja egy Zecharia Sitchin nevű kutatóhoz kötődik, aki a közel-keleti kutatásai, főleg mezopotámiai, sumér leletek, agyagtáblákon való írások megfejtésével lelt megdöbbentő összefüggésekre. Sitchin fordításaira támaszkodva számos más kutató is hasonló következtetésekre vagy kiegészítésekre jutott, mint pl, Alan F. Alford, R. A. Boulay, Neil Freer, dr. Arthur David Horn, dr. Joe Lewels, C. L. Turnage, Lloyd Pye, Laurence Gardner, William Bramley.

zc.jpg

A Nibiru

A sumér történet szerint létezik egy Nibiru nevű bolygó, amely elliptikus pályáján kb. 3600 évente ér be a Naprendszerbe, illetve a Föld közelébe. Ezen a bolygón él(t) egy olyan magasabbrendű humanoid civilizáció, amelyet Annunaki-nak, Nephilim-nek, és más neveken is neveztek, ők szálltak le még a történelem kezdete előtt a mi bolygónkon, alapították itt ősi civilizációt, és talán még maga az ember megalkotása is az ő nevükhöz köthető...

A sumérok által Nibirunak nevezett bolygó kb. 3x akkora, mint a föld, és az ősi sumér irodalom szerint a Naprendszer 12. bolygója. A modern csillagászat is talált utalásokat egy nem ismert 10. naprendszerbeli bolygóra, illetve a Plútó még egy égitest jelenlétére utaló szabálytalan mozgása is erősíti ezt a feltételezést. A sumérok a Holdat és a Napot is bolygónak tekintették, így jött ki náluk a 12-es szám. A Detroid News újságírója szerint ha bebizonyosodnak az amerikai haditengerészet megfigyelései az ismeretlen 10. bolygóról, akkor kiderülhet, hogy az ősi sumérok jóval előttünk jártak a csillagászatban.

A szövegek szerint a Nibiru kb. 4 milliárd évvel ezelőtt összeütközött a Tiamat nevű bolygóval a Naprendszerünkben, és a széthasadt Tiamat egyik darabjából lett a Föld, a Nibiru egyik hozzá csatlakozott holdjából, a Kingu-ból pedig a Hold. Ez az elmélet magyarázatot ad arra, miért hiányzik a földkéreg jelentős része, pl. a Csendes-óceán felőli féltekén, illetve hogyan alakultak ki az üstökösök (az összeütközés során űrbe kilökődött több tonna por, törmelék és tengervíz összekeveredése és megszilárdulása),
A Nibiru-t számos titkos (főleg egyiptomi) társaság "szárnyas lemezként", mindkét oldalán szárnyat viselő körként ábrázolta.

Ha a Nibiru-n élet alakult ki, az más életciklussal rendelkezik, mint a földi élet. A Föld 1 év alatt kerüli meg a Napot, ez a földi napév. A Nibiru-nak viszont 3600 földi év megkerülni a Napot, így az ottani évszámítás, és az ehhez alkalmazkodó életciklus jelentősen eltér a Földtől. Olyan ez, mint ahogy egy néhány hétig élő rovar magát az emberi életciklust halhatatlannak látná.

nibiru.jpg

Az Annunaki

Kb. 450.000 évvel ezelőtt ismét közel került egymáshoz a két bolygó, a fejlett kultúrával és technológiával rendelkező Annunaki ekkor szállt le a Földre. A legfőbb nibirui uralkodó Anu volt, az ő két fia, Enlil (a parancsnok) és Enki (a tudományos, végrehajtó tiszt) vezette a földi missziót. Az asztronauták olyan támaszpontot kerestek, ahol megfelelő az éghajlat, és könnyen lehet vízhez illetve fosszilis energiaforráshoz jutni. Így rendezkedtek be először Mezopotámiában, majd később máshol is létrehoztak kolóniákat.
Felmerül a kérdés, miért szállt le az Annunaki/Nephilim (utóbbi jelentése: "akiket lehajítottak") itt a Földön, mit kerestek itt? Sitchin elmélete szerint a Föld ásványkincsei érdekelték őket, különösen az arany. Amit a saját bolygójukon akartak felhasználni, apró aranylemezek szétszórásával a légkör felső rétegeiben, hogy befoltozzák a légkörön keletkezett lyukakat.
A mai tudósok szerint a mi kilyukadt ózonrétegünk befoltozásához is a legideálisabb megoldás az lenne, ha a légkör legfelsőbb részére apró aranyszemcséket juttatunk.

Az Annunaki faj több helyen is kísérletezett bányászati telepek létrehozásával, korai bányászati feltárás nyomaira Afrikában és Közép- ill. Dél-Amerikában is rátaláltak a kutatások. A kapcsolatra a feltűnő hasonlóságot mutató mezopotámiai és közép-amerikai ősi településnevek is utalnak.
A Mezopotámiába szállított ércből aztán kivonták az aranyat, és homokóra alakú tömböket készítettek belőle. Több ilyen tömböt ábrázoló vésetet, sőt konkrét tömböket is megtaláltak a tudósok.

Az Adama megteremtése

A bányászat megterhelő munkáját a válláról levetni kívánván az Annunaki elhatározta egy munkás faj létrehozását. Az Afrikában élő primitív humanoidok (alighanem a Homo erectus) alkalmasak lehettek a célra. Kérdés, hogy a Bibliában is írt "Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá" rész egy teljesen új faj létrehozását, avagy egy meglévő genetikai manipulálását jelenti-e? Egy sumér hengeres pecsét egyfajta laboratóriumi ábrázolást mutat, a leírások pedig számos hibrid egyedet említenek a kísérletek eredményeként, mint emberfejű bikákat és oroszlánokat, szárnyas lényeket, kecskefejű majmokat.
Lehet, hogy ezek a félresikerült kísérletek eredményei lettek az olyan mitológiai teremtmények, amelyeket a mezopotámiaiak, egyiptomiak, görögök is gyakran ábrázoltak?

Az első ember megteremtésének leírása a mai klónozásról való ismereteink alapján egyértelműnek tűnik (de alig 25-30 évvel ezelőtt még a legképzettebb tudós sem tudott volna mit kezdeni ezekkel). A sumér szövegek szerint Enki, és segítője Ninhursag eltávolították egy primitív afrikai nőstény humanoid petesejtjét, és Annunaki férfi spermával termékenyítették meg. A megtermékenyült petét végül egy Annunaki nő hordta ki a méhében. A megszületett emberi lényt Adama-nak nevezték (lásd a Bibliában: Ádám). "Ádám volt az első lombikbébi" - jelentette ki Sitchin 1978-ban, az első lombikbébi megszületésekor. Az eseményben saját sumér fordításainak megerősítését látta.

Az Annunaki aztán számos további Adama-t hozott létre, hím- és nőneműeket egyaránt. A Bibliában az asszony Ádám oldalbordájából lett teremtve. Samuel N. Kramer sumerológus szerint a sumér TI szó életet és bordát egyaránt jelent. Lehetséges tehát, hogy Éva közvetlenül Ádámtól kapta az "életet", és nem volt szó magáról a csontról. De az is lehet, hogy a genetikai alapanyagot a csontvelőből nyerték ki.
A sumérok SHI.IM.TI-nek nevezték a leboratóriumot, ahol az első Adama-kat létrehozták, ami azt jelenti, hogy "ház, ahol az élet leheletét belehelik". Újabb utalás a Bibiára, ahol Isten megformálta az embert "a föld porából" (vagy a "föld" jelentésű "Adamu"-ból), "az orrába lehelte az élet leheletét".

assassinscreed.jpg

Az is egybevág a Bibliával, hogy Ádámnak és utódainak nem könnyű életet szántak, hanem puszta túlélést és kemény munkát. Sitchin szerint az "avod" szó, amit imádásnak fordítanak, valójában munkát jelent. Az ősi emberek tehát nem "imádták" az isteneiket, hanem dolgoztak nekik.
Az Adama-kat nem teremtették hosszú életűre, nehogy versenyre tudjon kelni az Annunaki fajjal, és az első egyedek szaporodni sem voltak képesek. De mivel a munkaerőre nagy igény volt, és a genetikai megtermékenyítés lassú folyamat volt, később létrehoztak olyan Adama fajt, amely képes volt magától szaporodni. Az emberi faj később is folyamatos kísérletezés tárgya volt, aminek eredményeképp a neandervölgyi embertől eljutottak a cro-magnoni-ig.

Mózes első könyve is alátámasztja, hogy az Adama máshol teremtetett, és csak születése után került az Édenkertbe, vagyis az eredeti Annunaki gyarmatra, amit a leírások a Tigris és Eufrátesz közével azonosítanak. Az Annunaki vigyázott arra, hogy az Adama-k ne szerezhessék meg a magasabb rendű tudást, így az Adama-k számának növekedésével sokat vittek el más városokba, bányákba dolgozni, nehéz munkákat végezni. Bizonyára többen meg is szöktek, elmenekültek. Az Adama-k tehát kikerültek az Édenből.

Az első kísérlet az emberiség megsemmisítésére - az özönvíz

Az emberi faj létszámának növekedése és az ellenőrzésük felett egymással vetélkedő Annunaki vezetők, Enlil és Enki  viszonya robbanással fenyegetett, ráadásul kb. 12.000 évvel ezelőtt az Annunaki ráeszmélt, hogy a Nibiru újabb érkezése komoly éghajlati változást fog okozni. Úgy döntöttek, nem állnak a természet útjába, hagyják hogy az eltörölje az emberiséget a Föld színéről, miközben ők a bolygó körül keringő űrhajóikra menekülnek vissza, és kivárják az esemény végét.
Azonban Enki (talán az emberek iránti rokonszenvből, talán a belső viszálykodás miatt) szembeszállt a tervvel, és elmondta a titkot egyik legnagyobbra tartott emberi asszisztensének, akit sumérul Ziusudra-nak hívtak, de Utnapistim néven is említenek. Utnapistim története egybevág a bibliai Noé történettel (előbbit "sumér Noé"-nak szokták nevezni), talán az egyértelmű párhuzamok miatt ugyanarról a személyről van szó. Sitchin szerint a bibliai történet az eredeti sumér történet átdolgozott változata (ami nem szokatlan, a Biblia összeállítására hatással volt számos korábbi ókori történet és leírás). Ahogy más esetekben is, a monoteista Biblia itt is egyetlen Isten alakjában sűríti össze a számos különböző istenség szerepét, akik néha egymás ellenében cselekednek.

Utnapistim-Noé-t megtanították bárkát építeni, és megbízták azzal, hogy "vigye magával a hajójára minden élőlény magját". A tudományos laboratórium asszisztenseként valószínű, hogy Utnapistim-Noé az összes élőlény DNS mintáját vitte magával, mintsem fizikailag az összes állatot, rovart és növényt. Logikailag is jobban megállja a helyét egy kémcsövekkel teli kabin, mint egy összes fajt magába foglaló "úszó állatkert".

Az iratok szerint az özönvíz nem nagy esőzés eredménye volt, hanem olyan jelenségeket ír le, amely egy másik bolygó közeli elhaladásakor következhet be. Ahogy a Bibliában is, a bárka végül megfeneklett az Ararát hegyénél, a túlélő Utnapistim-Noé pedig égő áldozatot mutatott be. Amikor az Annunaki visszatérésekor szembesült, hogy néhány emberi lény túlélte az özönvizet, talán némi lelkiismeret furdalással egyetemben beleegyeztek, hogy újra együtt éljen a két faj.
Ezek a fenti események megmagyarázzák, hová tűnt kb. 10.000 évvel ezelőtt a földi népesség nagy része - az özönvíz áldozatai lettek.

ozonviz.jpg

Az özönvíz után nomád életmódot folytató emberek földművelők lettek. Ez nyilván nem véletlenszerűen következett be, hanem Annunaki uraik utasítására. Érdekes, hogy az emberekhez hasonlóan néhány gabonafajtának sincs közvetlen elődje az evolúciós láncban. Hirtelen jelentek meg, eleve kultúrnövényként, mintegy 13.000 évvel ezelőtt. Sitchin szerint ilyen botanogenetikai csodára nincs magyarázat, csak akkor, ha nem természetes kiválasztódásról, hanem valamilyen mesterséges génmódosításról van szó. Ami nyilván megint az Annunaki faj műve. A kutatónak az is feltűnt, hogy az emberiség fejlődésének 3 kritikus pontjának kialakulása (növénytermesztés Kr.e. kb. 11.000, kőkorszaki kultúra Kr.e. kb. 7500, civilizáció Kr.e. kb. 3800) 3600 éves időközökben következett be, a Nibiru pedig épp ennyi idő alatt futja be pályáját a Nap körül.

Istenkirályok

A földművelő népesség városokba tömörült, amelyeket egy-egy Annunaki vezető uralt, és akit alattvalóik "istenként" tiszteltek. Néhány emberre is rábíztak vezetői hatalmat, hogy közvetítsen az "istenek" és az emberek között, így megszületett a királyság intézménye. Nyilván mindez az egyre növekvő létszámú emberi faj feletti ellenőrzés megtartása, az "oszd meg és uralkodj" elv miatt is kellett. Az "istenek kegyelméből kiválasztott" emberi vezetők és a dinasztikus királyság intézménye, ami az istenekig visszavezethető királyi vérvonalon alapszik, még a mai napig is sok ország és kormány működését meghatározza.

Az emberiség azonban hamarosan vetélkedni kezdett az Annunaki fajjal, megpróbálták megépíteni a saját repülő járművüket és kilövőállásukat a mai libanoni Baalbek városában, amire az Annunaki válasza az emberiség szétszórása és ezáltal különböző nyelvek kialakulása volt (lásd a Bibliában: Bábel).

Egy Baalbek-ben talált arab nyelvű szöveg leírja, hogy ott próbálkoztak meg egy "sém" létrehozásával, ami Mózesnél így szerepel: "Szerezzünk nevet magunknak". A "sém" szót a legtöbb fordító félreértelmezte, és "név"-ként fordította, de az eredeti jelentése "az, ami felmegy". Az emberek tehát Bábel-nél a saját kilövőállomásukat akarták felépíteni és megalkotni a saját "sém"-jüket. Mivel az Annunaki urak veszélyben érezték a pozíciójukat, hatalmuk biztosítása és az emberiség féken tartása céljából szétszórták az emberiséget, különböző területekre szállították őket, és ott egymástól elzárva alakultak ki a különböző nyelvek.

sumerurhajo.jpg

Egyiptomi rejtélyek

Még ha valaki nem is rajong kifejezetten a természetfeletti magyarázatokért, annak is el kell ismernie, hogy az ókori Egyiptomot számos olyan titok és furcsaság lengi körül, amelyekre nehéz épelméjű magyarázatot találni. Nagyon sok rejtély kötődik a piramisokhoz, a Szfinxhez, egyes jelentős egyiptomi személyiségekhez, például Ehnaton (IV. Amenhotep) fáraóhoz.
Az is megfejthetetlen rejtély, amit az egyiptomi Abidoszban, I. Seti ősi templomában láthatunk. A falon lévő vésetek egészen tisztán egy mai modern helikopterre és két sugárhajtású repülőgépre emlékeztetnek. Senki sem tudja, hogyan lehetséges ez.

abra1.jpg

Egy szakkarai síremlékben pedig olyan kis „repülőgépmodelleket” találtak, amelyek kb. Kr.e. 200-ból származhatnak.  Ezeket eleinte arany rovaroknak titulálták, de feltűnő, hogy egy rovarnak hogyan lehet delta szárnya és stabilizátora? Egy Peter Belting nevű kutató gyakorlati irányból közelítette meg a kérdést: megépítette a pontos, arányos másukat a modelleknek, kiegészítette propellerekkel, motorral – és valóban repültek!

abra2.jpg

Valószínűleg nagyon sok rejtélyre fény derülne, amely az ókori egyiptomi vagy az előttük ott élő civilizáció tudásával, technológiájával kapcsolatos, ha nem pusztult volna el teljesen a híres alexandriai könyvtár, és nem égett volna el az összes könyv és irat. Az ókorban egyébként számos más jelentős könyvtárat is megsemmisítettek a hódító csapatok (Kis-Ázsiában, a görögöknél, Karthagóban, stb.). Ezeknek a most már örökre eltűnt iratoknak a segítségével többet tudhatnánk a múltunkról, nem maradnának hiányzó láncszemek a történelemben, amikre így csak következtethetünk.

Általában úgy tartják, hogy a nagy piramist és a szfinxet kb. 4500 évvel ezelőtt építették az egyiptomiak. De több újabb keletű felfedezés van, miszerint ezek a híres építmények évezredekkel az ősi egyiptomi kultúra megjelenése előtt kellett hogy épüljenek, talán még az utolsó jégkorszak vége előtt.

Edgar Cayce látnok 1934-ben azt mondta, hogy az ősi egyiptomiak egy előző civilizáció leszármazottai voltak, és azok építették a nagy piramist és a szfinxet, ahol a tudásuk, tudományos ismereteik dokumentációját rejtették el a következő generációk számára. Cayce kijelentette, hogy ez a gyűjtemény a szfinx mancsa alatt található.
A '90-es években, modern eszközökkel végzett vizsgálatok megerősítették, hogy a szfinx mancsa alatt tényleg van egy kamra... Ezidáig azonban soha senkinek nem engedélyezték, hogy ásatásokat végezzen ott, a kíváncsiskodókat pedig azonnal elhajtják.

sphinx1-21.jpg

Ha a szinx valóban az utolsó jégkorszak előtt épült, akkor több mint 15.000 évvel ezelőtt lett kész, ami kizárja, hogy az egyiptomiak lettek volna az építői. Sokan kezdik belátni, hogy az egyiptomiakat egy sokkal régebbi és fejlettebb civilizáció előzte meg.

Az egyiptomi Halottak Könyvében található meg az a hitvallás, ami szinte egy az egyben megfeleltethető a bibliai Tízparancsolatnak. Ez ugyancsak megerősíti azt a feltételezést, hogy az ótestamentumi tanítások erősen támaszkodtak az egyiptomi tudásra, szövegekre. De még a zsidóknál sem létezik olyan feljegyzés, akik pedig az ókor egyik legjobban dokumentált népei voltak, hogy a nagy piramison dolgoztak volna. A zsidó hagyomány szerint minden tudásuk Ábrahámtól és Mózestől származik, akiket viszont szintén körbeleng néhány rejtély.

Ehnaton fáraó a földönkívüli, ráadásul ő lett volna maga Mózes?

A Biblia szerint Mózes vezette ki Egyiptomból a zsidókat, és ő volt az, aki a törvényeket és előírásokat átadta nekik. Azonban többen is felvetették, hogy Mózes talán nem is volt zsidó származású, hanem magas rangú egyiptomi Ehnaton fáraó idején. Az előzőleg említett egyiptomi Halottak Könyve és a Tízparancsolat hasonlósága is arra utal, hogy a zsidóknak átadott törvények nagy része egyiptomi eredetű.

I. Ptolemaiosz fáraó tanácsadója, egy Manetho nevű pap Egyiptom történetéről szóló írásában Mózest magas rangú egyiptomi papként írta le, a ki a Heliopolisz misztikus iskoláiban tanult.

Gardner az egyiptomi iratok hosszas tanulmányozása nyomán amellett érvel, hogy Mózes tulajdonképpen nem más, mint Ehnaton fáraó, más néven IV. Amenhotep. Ez egyébként nem volt új gondolat, a 18. századi titkos rend, a Rózsakeresztesek is ezen a véleményen voltak.

Ehnaton volt az, aki bezáratta az egyiptomi templomokat és a napisten Aton tiszteletére emelt új templomot és kultuszt. A mindenható Aton sok tekintetben hasonlít a misztikus iskolák egyetlen egyetemes istenről való elképzeléséhez.

ehnatonsundisk.jpg

Továbbá Ehnaton és Mózes gyermekkora között is igen sok párhuzamot lehet találni. Ehnaton fáraó Amarna-reformja és az Aton kultusz terjesztése, ezáltal a korábbi rend papjainak hatalmának letörése megbukott, a fáraónak le kellett mondania a trónról, és száműzték Egyiptomból. Ehnaton aztán visszatér, hogy "Ábrahám istenének" parancsa szerint megszabadítsa a zsidókat. Az egyiptomi leletek arra utalnak, hogy Mózes-Ehnaton a mai Al Quantarah mellől a Sínai-félszigeten keresztül dél felé vezette a népet Keserű-tó (Great Bitter Lake) felé. Ez nagyon mocsaras terület volt, amin gyalog nehézkesen, de át lehetett jutni, de az üldöző lovak és harci szekerek biztosan elsüllyedtek volna.

Gardner arra is rámutatott, hogy Ehnaton követői továbbra is őt tartották a jog szerinti trónörökösnek, és Moze, Mezes, vagy Mozis néven szólították, ami "örököst", "valakitől született"-et jelent. Vagyis az is lehetséges, hogy a Mózes nem is név, hanem egy rang volt.

Ugyancsak a Mózes-Ehnaton elméletet tűnik alátámasztani Miriam alakja. Ő volt a prófétához legközelebb álló asszony, nagy szerepet játszott az egyiptomi kivonulásban és a további eseményekben. Gardner megállapította, hogy a feljegyzések arra utalnak, hogy Ehnaton fáraó az uralkodásának vége felé Meri-kija lett a fő királynő Meri-amon néven. Ő volt az, aki száműzetésbe vonult Ehnaton-Mózessel, és akit a zsidók Miriam néven ismertek meg.

ehnaton2.jpg

Ha Mózes valóban azonos volt Ehnaton-nal, az az eddigieknél is szorosabb kapcsolatot jelent az ősi egyiptomiak és a zsidók között, és megmagyarázza a zsidó vallásba beleolvadt egyiptomi elemeket. De ha mégsem voltak egyazon személy, a feljegyzések szerint Mózes akkor is igen jártas volt az ősi tudásban és magas rangra jutott Egyiptomban.

A másik érdekes vonás, amely szerint Ehnaton fáraó maga is az Annunaki közül került ki, vagy azoknak leszármazottja volt. Ehnaton idejében megváltozott az egyiptomi művészet és a jellegzetes fáraó ábrázolás, az uralkodó kifejezetten kérte, hogy ne idealizált állapotban ábrázolják őt, hanem inkább életszerűen, minden testi hibájával együtt. Így születtek meg a Kairói múzeumban is megtekinthető szobrok és ábrázolások, amelyek Ehnaton-t kissé pocakosnak és furcsa fejszerkezetűnek mutatják, hosszúkás fejjel, vastag ajkakkal.

ehnaton.jpg
Jól meg lehet figyelni, hogy nem csak a monumentális szobrok, hanem a képek is jelentősen nagyobb termetűnek ábrázolják, mint a többi embert. A Királyok Völgyében fellelt múmiája és koponyája valóban nagyobbnak és hosszúkásabbnak tűnik, mint egy átlag emberé. Mindez azt jelenti, hogy az ábrázolások abban is reálisak voltak, hogy Ehnaton nagyobb termetű volt, mint a többi ember, más antropológiai jegyekkel rendelkezett? (A lánya koponyája is természetellenesen hosszúkás. Továbbá a múzeumban olyan gyermeki múmia fényképe is látható, amelynél az apró testhez és végtagokhoz látványosan nagyobb fej tartozik, hasonlóképpen, mint napjaink Ufo ábrázolásai esetében) Humanoid földönkívüli, Annunaki lett volna, és talán pont ezért próbálta megdönteni az addigi rendet és új kultuszt bevezetni? Szembeötlő, hogy bukásával és a régi Amon rend befolyásának visszatérésével a művészet és a klasszikus fáraóábrázolás is visszatért az eredeti kerékvágásba.

ehnatonkoponya.jpg

A Kheopsz-piramis mint űrhajós iránypont és az istenek börtöne?

Az Annunaki maga is elkezdte a nagyrészt víz alá került Mezopotámiából áthelyezni az űrkikötőjét a Sínai-félszigeten lévő területre, amit később El-Paran-nak neveztek. A bárka megfeneklésének helyszíneként is szolgáló Ararát hegye alkalmas volt északi iránypontnak. A déli iránypont a Sínai-hegy két legmagasabb csúcsa, a Katalin-csúcs és a Mózes-csúcs voltak. Csak a nyugati iránypont hiányzott.

Mivel arrafelé túl lapos volt a helyszín, bizonyára ezért fogott hozzá az Annunaki faj a mesterséges kettős csúcs, a két nagy gízai piramis megépítéséhez.

A modern űrhajósok számára is irányjelző pontként szolgál a Kheopsz-piramis, hiszen nagy magasságból szabad szemmel is látható, ferde oldalain pedig kiválóan visszaverődnek a radarsugarak. A csiszolt kőfelület tehát nem lehet más, mint radarjel-visszaverő eszköz. Tudjuk, hogy a piramist akkoriban különböző színekkel be is festették, és ha a festékbe még fémszemcséket is kevertek, a hatalmas felület méginkább alkalmas volt erre. Pláne hogy azt is tudjuk, hogy a teteje egy aranyból készült gúla volt. Ez aztán eltűnt, és manapság csak egy drót jelzi a helyét.

pyramidtop.jpg

Természetesen az ókori Egyiptom legfőbb istenei is az Annunaki, vagy azok leszármazottai közül kerültek ki. és gyermekei, Su és Tefnut, az ő gyermekeik, Geb és Nut, valamint Ozirisz, Ízisz, Széth egyaránt az Annunaki vonal leszármazottai. Az örökösödési problémák és az ellenségeskedés miatt fel kellett osztani az országot: Ozirisz kapta Alsó-Egyiptomot, Széth pedig Felső-Egyiptomot. Az ellenségeskedés természetesen azonnal kitört, Széth Oziriszra támadt, annak fia, Hórusz pedig bosszút akart állni Széth-en. A fegyveres harc az Annunaki urak versengése és intrikái miatt kezdődött, majd pedig emberi követőik folytatták.

A folyamatos intrikák gyilkosságokhoz vezettek, amely során életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték -t, akit a sumérok Marduk néven említenek, és egy hatalmas, áthatolhatatlan helyre zárták, melynek falai az égig érnek. Sitchin szerint ez a börtön nem volt más, mint maga a Kheopsz-piramis.

Sitchin sumér szövegekből való fordításai megmagyarázzák a nagy piramis belsejében található különös akna rendeltetését. Ezt az alagutat, amely a piramis lefelé haladó folyosóját köti össze a felfelé haladóval, szerinte azért alakították ki, hogy megkerüljék a felfelé haladó folyosót eltorlaszoló nagy gránitkövet, és aztán ezen keresztül szabadítsák ki -t, miután büntetését kegyelemből száműzetésre változtatták. Az egyiptomi hieroglifák részletesen leírják az egyiptomi isten elfogását, bebörtönzését és halálát.

A Kheopsz-piramis másik rejtélye maga a sírkamra, ahol érdekes dolgok történtek. Egyszer egy spanyol fiatal lemaradt a csoportjától, és bent rekedt a sírkamrába. Lakótársa, aki csak felületesen ismerte, csak másnap reggel jelentette az esetet, nem tudván merre jár, vagy éppenséggel elment szórakozni valahová. A piramisban meg is találták az elveszett embert, aki nagyon furán viselkedett. Állítása szerint befeküdt a szarkofágba, majd ott hangokat hallott, és magával Kheopsz fáraóval (vagy Ré-vel) társalgott. A fiatalember agya később teljesen összezavarodott, elmebeteg lett. Mások is jártak hasonlóképp, illetve más különös felfedezéseket tettek, így onnantól már nagyon figyeltek, hogy egyedül, de még csoportosan sem maradhasson bent senki a sírkamrában.

Később egy több tagú kutatócsoport hosszas alkudozás után bejutni a sírkamrába, és egy éjszakát ott tölteni. Arra a megállapításra jutottak, hogy valóban lehet ott valami különös energia, amely hatással van az emberre, de hogy pontosan mi az, azt nem tudták megfejteni.

piramis2.jpg

A második kísérlet az emberiség megsemmisítésére - nukleáris armageddon a történelem előtt?

Az akkád birodalom bukásakor Marduk-Ré titokban visszatért a száműzetéséből, és megpróbálta visszaszerezni a hatalmat Babilónia felett. Az Annunaki vezetők megijedtek ettől, és borzalmas fegyverek bevetését engedélyezték ellene.

Itt kerül előtérbe Ábrahám, valamint Szodoma és Gomorra. Sitchin szerint Ábrahám korántsem volt egyszerű héber nomád, hanem a különböző szövegek fordítása alapján úgy értelmezi, hogy Ábrahám valójában magas rangú sumér volt. Amikor megérkeztek Egyiptomba, feleségével együtt a fáraó udvarába vitték őket, Kánaánban pedig Ábrahám szövetséget kötött a helyi uralkodókkal. Egy egyszerű nomád korántsem rendelkezett volna ilyen lehetőségekkel.

Ábrahámnak fegyveres csapatai is voltak, legalábbis Mózes leírja, hogy maga mellé vett 318 "kipróbált szolgát", hogy kimentse unokaöccsét, Lótot és családját a Marduk-Ré által irányított csapatok fogságából. Utóbbiak ugyanis legyőzték Szodoma és Gomorra királyait, itt ejtették fogságba Lótot.

Sitchin leírása szerint Ábrahám és harcosai akadályozták meg, hogy Marduk-Ré csapatai elérjék a sínai űrkikötőt El Paran-t. Ennek a győzelemnek a jutalma volt az, hogy Jahve (akit Enlil-lel azonosítanak) szövetséget kötött Ábrahámmal. Alford szerint Jahve Enlil egyik fia, Isku (más néven Adad) is lehetett. Szerinte ő volt az az Annunaki, aki később is kapcsolatban maradt a választott népével egy rádió-adóvevő segítségével, amelyet a Biblia szövetségládának nevez. Egy másik kutató, Boulay is egyetért azzal, hogy a frigyláda valójában egy rádiókészülék lehetett, továbbá az is fontos lehetett, hogy mennyire pontos utasítások alapján kellett elkészíteni, mielőbb elhelyezték volna benne a Tízparancsolatot tartalmazó táblákat. Szerinte a táblák alighanem az adóvevő működtetéséhez szükséges energiaforrást jelentették.
Mózes írásában még talán a hangszóró helye is meghatározásra kerül: "S amikor Mózes bement a megnyilatkozás sátorába, hogy beszéljen Istennel, hallotta a hangot, amint beszélt hozzá a kiengesztelődés táblájáról, amely a tanúság ládáján volt elhelyezve, a két kerub között s beszélt vele"

covenant.jpg

Ábrahám jó szolgálatai miatt Jahve (Enlil) figyelmeztette őt Szodoma és Gomorra elpusztításának tervére. Ez is mutatja, hogy a városok megsemmisítése előre megfontolt cselekedet volt, és a figyelmeztetés, valamint Ábrahám alkudozása az igaz emberek számáért a városban, ugyancsak erre utalnak.
Az előre eltervezett döntésre utal az is, hogy Szodomában Lótot két "angyal" figyelmezteti - bár az eredeti héber szó, a "Mal'akhim" valójában küldöttet jelent.

Lót és rokonai elmenekülnek a hegyekbe, de Mózes első könyve szerint Lót felesége, aki lemaradt, "sóoszloppá változott". Sitchin rámutatott arra, hogy az eredeti sumér szó, amelyet "sónak" fordítottak, párát is jelent. Lót felesége tehát egyszerűen elpárolgott a robbanástól, ami Szodomát és Gomorrát megsemmisítette. Lótot és családját valószínűleg megvédte egy hegygerinc, vagy hasonló. A sumér iratok szerint a pusztítás előidézői közül az egyik így fogadkozott: "az embereket megsemmisítem, a lelkük is csak pára lesz". Ahogy Hirosimában és Nagasakiban is egyszerűen elpárologtak az emberek a robbanás közelében, de akiket eltakart valami, azok közül sokan megmenekültek.

sodom.JPG

A régészeti leletek is alátámasztják, hogy a városokhoz közeli települések Kr.e. 2040 körül hirtelen több évszázadra elnéptelenedtek, valamint a Holt-tenderhez közeli források vize még ma is káros mennyiségű radioaktív sugárzást bocsát ki.
Szodoma és Gomorrával egyidőben a sínai űrkikötőt is lebombázták, valószínűleg azért, hogy ne kerülhessen Marduk-Ré kezére. Lehetséges, hogy más célpontokat is atomtámadás semmisített meg, de ezekről nem készült feljegyzés, és a nyomait még nem fedezték fel.
Sitchin, Alford, és mások szerint a Sínai-félszigeten történt detonáció természetellenes módon szabdalta össze a félszigetet, aminek a nyomait még az űrből is lehet látni, a környéken pedig rengeteg a megperzselődött kő.

A robbanás nyomán keletkezett radioaktív ciklon Mezopotámián is végigsöpört, kiirtva minden életet és véget vetve a sumér civilizációnak.

Ekkor érnek véget a Sumérról és isteneiről szóló feljegyzések. Még évszázadoknak kell eltelnie ahhoz, hogy Mezopotámiában újra felvirágozzék az élet és az írott kultúra.

Gardner szerint az eredeti mezopotámiai történeteket valódi történelmi feljegyzéseknek szánták, amit később átírt és feldolgozott számos más vallási kultusz, először a judaizmus, majd a kereszténység.

Ez volt tehát az Annunaki faj nukleáris armageddonja, amely elsöpörte többezer éves gyarmatukat, az Édent.
Egyesek szerint az Annunaki - megdöbbenve saját tettének hatásán - egy elzárt területre vonult vissza a Sínai-félszigeten, ahonnan a legtöbbjük hazatért, egy kis létszámú csapatot hátrahagyva.

Ki tudja, utóbbiak talán még mindig köztünk élnek? Beépültek az emberi társadalomba, és nyíltan vagy a háttérből továbbra is kézben tartják, irányítják azt? Ők lennének a sokak által emlegetett gazdasági és globális háttérhatalom? Ők lennének, akik miatt a nagyhatalmak vezetőit földönkívüli erőkkel való szövetkezéssel gyanúsítják?

Emberi mértékkel nézve ez kb. 4000 éve történt, ami az Annunaki időszámítás szerint nagyjából egy évnek számít. Talán már útban is van egy Annunaki mentőcsapat a Föld felé? Talán ez lenne a 2012-es "világvége", amikor újra elér bennünket a Nibiru bolygó, rajta a magasabb rendű Annunaki civilizációval?

Nem tudhatjuk, erre csak az idő adhat választ.

Végszó

Nagy vonalakban ennyit Sitchin (és kutatótársainak) elméleteiről, így is elég hosszú lett ez a bejegyzés. Mindenkinek magára van bízva, mit és milyen mélységben fogad el a fentiekből, avagy sem. Azt is hozzá kell tenni, hogy egyik kutató sem érzi úgy, hogy minden adat rendelkezésre állna, még sok minden előkerülhet, ami óriási horderejű következményekkel járhat az eddigi történelemszemléletre és felfogásra.

Véleményem szerint egészen elképesztő a teremtésnek és az emberi faj eredetének a sumér magyarázata, már csak azért is, mert logikus, összefüggő egészet alkot, a föld számos pontján fellelhető bizonyítékok is sok mindent alátámasztanak, továbbá logikus és ésszerű magyarázatot ad sok olyan jelenségre és rejtélyre, amelyre még a legmodernebb tudományok és technológiák sem tudnak választ adni.

És talán ez mind lehet az az ősi misztérium, a Titkok Titka, amelyet a misztikus iskolák és titkos társaságok évezredek óta őriznek. Hogy nem csak hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben, hanem az emberiség megteremtésében is szerepet játszottak földönkívüli magasabbrendű lények.

Valahol ez riasztó...

Mindez egyébként egyáltalán nem mond ellent a keresztény hitnek és tanításnak, sőt még ha nem is így tűnne, még sok mindenben alá is támasztják egymást. Hiszen fentebb is olvasható volt, mennyi átfedés van a Bibliában leírtakkal, továbbá magának a Bibliának a java része is egy metafora-gyűjtemény, amelynek nem a szó szerinti olvasata, hanem a mögöttes értelmezése az igazi lényege.

És még ha a teremtésünkben az Annunaki faj is játszott szerepet, az sem mond ellent az egyistenhitnek, a mindenek felett álló egyetlen Istennek, az egyetemes teremtő erőnek. Hiszen ha más nem, az Annunaki fajt is meg kellett teremteni valakinek.

Véleményem szerint az egyetemes teremtő erejű Isten létezése nem csupán hit, hanem egyszerű logika, sőt intelligencia kérdése. Nagyon egyszerű a kérdés, hogyan, milyen erőhatás vagy energia által lett a SEMMIBŐL a VALAMI? Maga az ANYAG? Ez magától nem jöhetett létre. És hogyan, milyen erőhatás vagy energia által lett a SZERVETLENBŐL a SZERVES, az ANYAGBÓL az ÉLET? Ez sem jöhetett csak úgy létre.

Egyszerű logika, amellyel a teljes ateizmus egyszerű módon két vállra fektethető. Az már persze más kérdés, hogy ki hogyan nevezi ezt az erőt (Istennek, Allahnak, Jahvé-nek, vagy éppen Bélának...), és még kardinálisabb kérdés, hogy mit kezd vele, hogyan építi be a saját életébe, ha éppen beépíti egyáltalán.

Mert teljesen mindegy, hogyan nevezzük, igazából mindegyik világvallás pontosan ugyanazt mondja, csak más-más oldalról megközelítve, más körítéssel tálalva az üzenetet. Mert az üzenet minden esetben az, hogyan legyünk jó emberek ezen a világon, hogyan éljünk jó életet, hogyan segítsünk másokon. És mindegyik világvallás továbbmutat valamiféle földi életen túli dimenzióra, amit megint csak mindenki úgy értelmez, ahogy akar. Ez az igazi lényege a vallásoknak és a hitnek.

Meglehetősen monumentálisra, sőt a végére kifejezetten filozofikusra sikerült ez a bejegyzés, de hát ez van... Remélem legalább valamilyen szintű épülésére szolgált annak, aki elolvasta.

Linkajánló

És akkor a végére az ígért linkek.

Aki a földönkívüli teóriákról, ufókról, titkos szervezetekről, az Új Világrendről, rejtélyes személyekről akar olvasni, annak forrón ajánlom a rendkívül szuper Konteó blogot, ahol olvasmányos, olykor humoros nyelvezeten lehet olvasni a legszéleskörűbb témákról.

Érdekes blog, sok mindenről ír ami fentebb is részletezve van (sumérok, Annunaki, Egyiptom, stb.), de számos más témát is felölel. Mindenki döntse el maga, mennyi hitelt ad a leírtaknak.

Egy Arvisura-val foglalkozó oldal ide vonatkozó része. Maga az Arvisura is érdekes olvasmány, mint rege, eredetmítosz.

A fentiekkel egybecsengő írásokat lehet még találni többek között itt és itt.

Erre viszont teljesen véletlenül bukkantam rá. A leírás szerint egy Médium, Közvetítő áll kapcsolatban Jézussal, ő teszi fel a kérdéseket, és Jézustól érkeznek a válaszok. Mindenkinek el lehet dönteni, mennyire komolyan vehető a dolog. Mindenesetre érdemes lapozgatni, mert egész érdekes dolgokat lehet olvasgatni, többek között a fenti témákról is.

Címkék: ufo egyiptom sumér rejtély szfinx ehnaton nibiru annunaki piramis istenek földönkívüli sitchin naphilim

A bejegyzés trackback címe:

https://amongstthecatacombs.blog.hu/api/trackback/id/tr244892453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balazs.Indiaban 2012.11.19. 17:47:35

Érdekes, de sztem vannak komoly buktatók a sztoriban.

Pl.Az ür baromi hideg ha elég távol kerülünk minden csillagtól (energia forrástól) akkor igen csak hideg lesz: közele abszolút nulla fok (−273.15°C). Ezen a hőmérségleten nincs élet.
Ha ez a bizonyos bolygó ekkora pályán kering, akkor a mi napunktól elhanyagolható szinte nulla energiához jut a pályája nagyobbik részén.
Tehát ez a bolygó, ahonnét az "okosok" jöttek, egy fagyott jégdarab! Olyan k. hideg van, hogy a hogy legmoderbebb sarkvidéki ruhában is csak pár másodpercig bírná az ember és akkor csak a hőmérsékeltzről volt szó.

Az élethez energia kell - azt hiszem ez vitán felüli. Mi ezt itt a földön a napból nyerjük és a tudomány mia állásia szerint ez minden bolygóra igaz: egy vagy több központi csillagtartja őket mozgásban és szabályozza, befolyásolja a rajtuk zajló folyamatokat.
Az "okosok" bolygojának is kell lennie egy vagy több csillagjának. Namár most ha lenne ilyen, akkor arról biztos tudnánk, mert a mi Napunk elbújhatna mellette! Ahhoz ugyanis, hogy egy ekkora pályán keringő égitest akár csak a mienket éppen megközelítő klimát biztosítson egy brutál méretű csillag kellene: a Nap méretének sokezerszerese!

Ha pedig már eltűnt ez a csillag akkor a feketelyuk amit maga utzánhagyot kinyírta volna az egész naprendszert...

Tehát összefoglalva: az okos földönkívüliek bolygója nem létezhet, mert nincs olyan csillag ami éltetné és egyáltalán körszerű pályán tartaná. Mert ha volna ilyen azt nehéz lenne nem észrevenni akár szabadszemmel is innen a Földről...
süti beállítások módosítása